Ξύλινη Πέργκολα. Η ομορφιά στον κήπο σας που θα τον αλλάξει.

Published on 10 September 2020 at 15:15

Η ξύλινη πέργκολα μπορεί να δώσει μια διαφορετική αισθητική στο χώρο σας, να αυξήσει την αξία του σπιτιού σας καθώς και να χρησιμοποιηθεί ως σύστημα σκίασης εξωτερικού χώρου στην αυλή ή στο γκαράζ σας, για βεράντες και  κήπους,. Μπορεί να κατασκευαστεί και να τοποθετηθεί σε οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους αναβαθμίζοντας την αποδοτικότητα ενός ανεκμετάλλευτου χώρου αλλά και να αναβαθμίσει την διακόσμησή τους. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε στυλ πέργκολας, σε διατομές ξύλων, και στα τελειώματα αυτών τα οποία μπορείτε να επιλέξετε έτσι ώστε να αποκτήσει το δικό σας γούστο και το προσωπικό σας στυλ.  

Η ξύλινη πέργκολα μπορεί να σας προσφέρει πέραν της όμορφης αισθητικής της στο χώρο σας, μετατρέποντάς τον σε ένα ζεστό και ειδυλλιακό περιβάλλον  και προστασία από την βροχή τον ήλιο ή τα φύλλα που πέφτουν και αποτελεί μια έξυπνη λύση για τους θερινούς μήνες του χρόνου συνδυάζοντας την χρησιμότητα με την καλαισθησία αλλά και την οικονομία.

Μία ξύλινη πέργκολα μπορεί να είναι ανεξάρτητη ή να στηρίζεται στον τοίχο του σπιτιού μας. Συνήθως όμως όταν αναφερόμαστε σε ξύλινες πέργκολες στο μυαλό μας έρχεται κάποιο σκίαστρο το οποίο συνδέεται με το υπόλοιπο σπίτι μας. Η αλήθεια όμως είναι ότι υπάρχουν άπειρες επιλογές που θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε μια ξύλινη πέργκολα στον κήπο μας χωρίς να είναι κάποια προέκταση του υπόλοιπου σπιτιού μας όπως για παράδειγμα να την κατασκευάσουμε σε ένα ειδυλλιακό σημείο του κήπου μας να τοποθετήσουμε την αγαπημένη μας πολυθρόνα με τα «αφράτα μας» μαξιλάρια και να λειτουργεί ως το ησυχαστήριο κιόσκι μας για να διαβάζουμε το αγαπημένο μας βιβλίο ή να περνάμε τον χρόνο μας χαλαρώνοντας με τους φίλους μας όλο το καλοκαίρι.

Τα πλεονεκτήματα μιας ξύλινης πέργολας

Πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί να χρησιμοποιήσω μια ξύλινη πέργκολα και όχι κάποιο άλλο υλικό. Στο ερώτημα αυτό θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε τα εξής θετικά πλεονεκτήματα:

  • Στιβαρή κατασκευή: Το ξύλο είναι ένα υλικό που διακρίνεται για την αντοχή του και την ανθεκτικότητά του. Επιλέγοντας με το έμπειρο προσωπικό μας τα κατάλληλα ξύλα (τόσο στην διατομή που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις διαστάσεις της πέργκολας όσο και στο είδος του ξύλου) γίνεται η ιδανική λύση για τον εξωτερικό σας χώρο ειδικά αν αντιμετωπίζεται ισχυρά καιρικά φαινόμενα.
  • Εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση: Μια ξύλινη πέργκολα μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα και γρήγορα στο χώρο σας καθώς η ξυλεία έρχεται κομμένη στις διαστάσεις σας οι οποίες έχουν σχεδιαστεί και κοπή στο χώρο μας.
  • Απόλυτη σκίαση: Μπορεί να αποτελέσει μία ιδανική λύση σκίασης του χώρου σας καθώς μπορείτε να συνδυάσετε μια ξύλινη πέργκολα με διαφορετικά υλικά στο πάνω μέρος της όπως καλαμωτές, πανιά σκίασης ή κεραμίδια και να έχετε έτσι το απόλυτο σύστημα σκίασης.
  • Ανακυκλώσιμο προϊόν: Το ξύλο είναι ένα φυσικό προϊόν και αποτελεί μια ανακυκλώσιμη πρώτη ύλη. Στην περίπτωση που θα επιλέξετε να αντικαταστήσετε την παλιά σας πέργκολα, τα παλαιά ξύλα μπορείτε είτε να τα ανακυκλώσετε είτε να τα χρησιμοποιήσετε σε κάποια διαφορετική κατασκευή
  • Ανθεκτικότητα στον χρόνο: Το ξύλο είναι ένα ευαίσθητο και ευπαθές προϊόν το οποίο όμως με την κατάλληλη συντήρηση μπορεί να αντέξει στην διάρκεια του χρόνου. Με χαμηλό κόστος συντήρησης το οποίο και αποτελεί ένα από τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα θα εξασφαλίσεις την αντοχή του και την λειτουργικότητά του όσα χρόνια και αν περάσουν. Ειδικά στην περίπτωση που κάποιος θα επιλέξει για την κατασκευή του εμποτισμένη ξυλεία  τότε το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό από την ανθεκτικότητα της κατασκευή σας στην διάρκεια του χρόνου.
  • Αισθητική και ευελιξία: Το ξύλο είναι ένα φυσικό προϊόν με υψηλή αισθητική που πάντα τραβάει τα βλέμματα. Υπάρχει μεγάλη ευελιξία σε σχέδια και χρώματα τα οποία θα τα ταιριάξεις με το προσωπικό σου γούστο. Υπάρχει πληθώρα από βερνίκια για ξύλο με τα οποία θα μπορέσεις να δώσεις τον χρωματισμό που επιθυμείς για να αποτελέσει το ειδυλλιακό σου σημείο

 

Το προσωπικό της εταιρείας μας διαθέτει εμπειρία για να σας βοηθήσει να διαλέξετε την δική σας ξυλεία πέργκολας που θα ταιριάζει στις ανάγκες σας. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6988544671 ή στο info@ksilines-kataskeues.com για οποιαδήποτε πληροφορία και ενημέρωση σχετικά με τα προϊόντα μας. 

 


Add comment

Comments

There are no comments yet.